Aanvullende informatie bij Shiatsu behandelingen

Body Balance Anneloes geeft Shiatsu-Ryoho. Dit is Shiatsu volgens de Namikoshi methode.

Vanuit Oosters perspectief loopt er een fijn stelsel van kanalen, meridianen genoemd, die de natuurlijke, inwendige levensenergie ‘Ki’ uitnodigt te gaan stromen & vervoert naar alle lichaamsdelen. Zo wordt de balans herstelt, ziekte bestreden en gezondheid bewerkstelligd.

Vanuit Westers perspectief worden plaatsen op het lichaam behandeld die in relatie staan tot zenuwbanen. Bij het ontvangen van een prikkel in de zenuw reageert het autonoom zenuwstelsel op de betreffende organen en gebieden. De inwendige conditie van het lichaam weerspiegelt zich uitwendig.  

Als het uitwendige behandeld wordt, beïnvloedt dat het inwendige.

Shiatsu gaat uit van een zogenaamde holistische benadering. Dit betekent dat de persoon zelf zowel lichamelijk als geestelijk centraal staat; fysiek, mentaal, emotioneel & sociaal. 

Op deze manier probeer ik als therapeut duidelijk te krijgen waar de onbalans en de oorzaken van de klachten mogelijk liggen. Door de behandeling neem ik als therapeut de onbalans en blokkades weg waardoor de klacht vermindert en de gezondheid toeneemt.

Tijdens en na de behandeling zoeken de energiestromen in het lichaam een nieuwe, betere balans; “Een prikkel die ertoe doet” [citaat H. Ytsma van DBA]

Shiatsu is voor iedereen geschikt, ongeacht de leeftijd. 

Het is wetenschappelijk aangetoond dat shiatsu de hormonen endorfine en oxytocine vrijmaakt en daarmee bijdraagt aan de vermindering van stress en de bevordering van het geluksgevoel. Het effect is een beter functionerende spijsvertering & immuunsysteem. Gevolgd door een diepe ontspanning èn meer energie.

Karui Shiatsu is een techniek waarbij zachte druk, met de vingers, wordt gegeven op punten op het lichaam die met elkaar in verbinding staan. De punten worden max. 1 minuut ingedrukt gehouden waardoor verbindingen in het lichaam herstellen en de energie weer gezond kan stromen. Dit is te merken aan onwillekeurige spiertrekkingen, bewegingen van de ogen en een diepere ademhaling. Karui Shiatsu zorgt voor een diepe ontspanning waardoor chronische spanningen en klachten goed kunnen afnemen.

Deze techniek is vooral ook zeer geschikt voor mensen die veel pijn hebben of die aanrakingen moeilijk kunnen verdragen.

Karui Shiatsu kan goed toegepast worden bij onder andere; onverwerkte processen (rouw/verdriet/woede), angst, examenvrees & plankenkoorts, over-bezorgdheid, bij te veel of te weinig energie, slechte spijsvertering, menstruatieklachten.

Acupressuur is een techniek die gerelateerd is aan acupunctuur, waarmee de energieën van het lichaam geregeld worden door het manipuleren van punten op het lichaam. Dit heeft effect op de emoties, spanning en fysieke condities.

Het is een ander woord voor drukpuntmassage of Shiatsu.