De Medical BodyCushion 

Geschikt voor iedereen en speciaal voor massagetherapie. Het doel van de BodyCushion is cliënten op de meest ergonomische manier te positioneren voor een maximaal comfort. Het lichaam wordt van nature ondersteund door het skelet, met name de wervelkolom. Wanneer je als cliënt op de BodyCushion ligt wordt het gewicht van je lichaam zo verdeeld dat de druk op de wervelkolom wordt geminimaliseerd. 

De BodyCushion ontspant de ruggengraat volledig, het lichaam rust op de schouders, het borstbeen en het bekken. Door het comfortabele hoofdkussen is het bovendien mogelijk om met je gezicht naar beneden te liggen waardoor je een rechte ruggengraat hebt en een ontspannen nek.

De BodyCushion kan worden aangepast aan de lengte van het lichaam en de omvang van de buik. Er zal geen oncomfortabele druk zijn op de benen, het bekken, de buik, de borst(en), het (voor)hoofd en/of de nek.

De BodyCushion is ook zeer geschikt voor mensen met (postoperatieve) kwetsuren, borst- en/of buikklachten. Bij het liggen op de BodyCushion wordt voor mij, als massagetherapeut, de bereikbaarheid van gewrichten en spiergroepen groter dan wanneer iemand op een vlakke ondergrond ligt. Hierdoor kunnen deze beter behandeld worden.

De BodyCushion is in Amerika ontwikkeld door Tom Owens en bestaat uit een speciaal ontworpen systeem van kussens welke zijn opgebouwd uit verschillende lagen schuimrubber & traagschuim van verschillende stevigheid.