Aanvullende informatie massage technieken

Segmentale Massagetherapie
Segmentale massagetherapie is een therapeutische techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de segmentatie van de wervelkolom. Alle organen hebben 2 zenuwverbindingen met de wervelkolom en staan tevens in samenhang met spieren, botweefsel, organen en de huid. Als er binnen dit gebied iets niet goed functioneert, zullen de bijbehorende structuren eveneens niet goed functioneren.

In het lichaam van de mens zijn er verbindingen tussen inwendige organen en specifieke huidzones die kenmerkend zijn voor een betreffend orgaan. Storingen in inwendige organen en functies daarvan kunnen zich in de huid manifesteren door overgevoeligheid van de overeenkomende huidzone. In een spier of spiergroep kan de storing zich uiten door een langdurige samentrekking, waardoor in die spier soms een pijnlijke plek ontstaat. Als door spanning of stress in het zenuwstelsel chronische overbelasting ontstaat, kan het functioneren van spieren en organen gestoord worden. Hierdoor is het zenuwstelsel niet meer in staat de juiste keuzes te maken.

Wanneer het zenuwstelsel tot rust gedwongen wordt door bijvoorbeeld massagetherapie, kunnen lichamelijke klachten verholpen worden.

Segmentale massagetherapie kan onder andere helpen bij: Nek- & schouder klachten Stress Maagklachten Menstruatieklachten Spastische darm en andere spijsverteringsklachten.

Klassieke massage
Tijdens de klassieke massage behandel ik het weefsel (de huid, spieren en lymfe) met specifieke massagegrepen. Het doel is een verbetering van de doorbloeding en het soepel maken & houden van uw spieren. Tegelijkertijd worden lymfevocht en afvalstoffen afgevoerd. Massage bevordert de stofwisseling, reguleert de bloeddruk en geeft je zenuwstelsel een impuls.

Daarnaast is het een hele prettige manier om lichamelijk & geestelijk te ontspannen.

Het is een van de manieren om de cellen in je lichaam te stimuleren te vitaliseren en beter te laten samenwerken. De receptoren in je huid reageren op iedere aanraking en zenden signalen door naar je hersenen waardoor de hormonen endorfine & oxytocine worden aangemaakt. Massage geeft een gevoel van rust en ontspanning, de spijsvertering en de stofwisseling worden gestimuleerd. De doorbloeding wordt bevorderd en de ademhaling verdiept.