Werkwijze

Bij een eerste consult vul ik, voor de behandeling, samen met jou het intake-formulier in en neem ik een anamnese af. Deze anamnese is voor mij belangrijk zodat ik de juiste behandeling kan kiezen bij jouw klacht en eventueel enkele testen zal doen vooraf gaande aan de behandeling. Bij specifieke klachten is het belangrijk dat je vooraf je huisarts of specialist hebt geraadpleegd.

Bij het bepalen van het type behandeling of de combinatie van behandelingen wordt tevens bekeken hoe vaak een behandeling nodig is. Het kan voorkomen dat in het begin meerdere behandelingen, wekelijks opvolgend, nodig zijn wegens een ernstig verstoord evenwicht of acute problemen. Bij meer chronische klachten zal eerder een behandeling van één keer in de twee of drie weken worden voorgeschreven. De oorspronkelijke behandeling zal, indien nodig, worden bijgesteld. Voor het onderhouden van je lichaam is een behandeling eens per 4 of 6 weken ideaal.

Via deze link kom je op de pagina waar je het intakeformulier kunt downloaden, deze kun je ook vast thuis invullen en meenemen naar je 1e consult.

Alle persoonlijke informatie zal vertrouwelijk worden behandeld.

 

Na een shiatsu (massage) behandeling

Hoe jouw lichaam reageert op een behandeling is per persoon verschillend.
Bepaalde behandelingen kunnen emoties losmaken of je stofwisseling en/of spijsvertering beïnvloeden.

Bij een behandeling komen afvalstoffen vrij. Hierdoor is het belangrijk na een behandeling altijd voldoende water te drinken, ook om hoofdpijn te voorkomen. Normaliter voel je je verkwikt, ontspannen en extra energiek. 

Soms is er sprake van vermoeidheid of heb je andere ervaringen, dit betekent dat jouw lichaam reageert en aan het werk is.  Een shiatsu behandeling werkt ongeveer 10/14 dagen door.

Vragen? Bel of mail gerust voor advies.