Zwanger zijn is heel bijzonder, in je buik groeit een uniek en wonderlijk leventje

Speciaal voor zwangerschapsbehandelingen heb ik de beschikking over de bodyCushion. De bodyCushion is een speciaal ontwikkelde & gevormde kussen-set om het liggen zo comfortabel mogelijk te maken.

Mede door het toenemende gewicht van jezelf, de baby & allerlei hormonale veranderingen wordt er veel van je lichaam & spieren gevraagd. Het kan gebeuren dat je minder goed slaapt en minder energie hebt. Je lichaam & geest kunnen zeker wat extra aandacht gebruiken.

Als je zwanger bent kunt je, vanaf de 12e week van de zwangerschap, terecht voor een shiatsu- of massagebehandeling. Als shiatsu- en massagetherapeut werk ik aan de klacht(en) & zeker ook aan ontspanning. Bij klachten kun je bijvoorbeeld denken aan; rugklachten, vermoeidheid, kramp in je benen (kuiten), pijnlijke buikspieren (banden), stijve nek, vocht vasthouden, carpaal tunnelsyndroom, ischias en obstipatie.

Tijdens een behandeling zijn verschillende posities mogelijk. Door de bodyCushion kun je, soms tot het einde van je zwangerschap, op je buik liggen. Als er geen complicaties ontstaan kan een behandeling gegeven worden tot het laatste moment van de zwangerschap.

Klachten dienen altijd eerst met een verloskundige of gynaecoloog besproken te zijn.

Klik voor extra informatie op Aanvulling zwangerschapsbehandelingen of op de BodyCushion